HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Doktor Anti-House

2008.09.23. 10:46 Portal[x]Mind

Végigsöpört a hír egy magyar orvosról, aki állítólag Angliában praktizált és több esetben félrediagnosztizált. Nemrég hazaküldték (hozzánk) és most az egyik TV szerint újra itthon dolgozik. Az angol nyelvű cikk alapján dr. Tóth Zs Endre a neve. Ha rövid kutatásom stimmel ő egy szegedi patológus, tanársegéd.

...

Itt most ugrok egyet, mert most találtam egy kimerítő cikket, ezért nem szeretném szaporítani a szót.

Egy-két gondolat azért ehhez. A közvélemény nincs vele tisztában (nem is lesz!), hogy a magyar gyakorlat sem mutat fel sokkal jobb arányokat a diagnózisok és a gyógyítások terén. Ám a Szegedi Egyetem (nem mintha a többi orvosira ez ne lenne jellemző) biztosítéka annak, hogy megalapozott és jelentős szakmai tudással kerülhetnek csak ki orvosok a praktikumba. Más kérdés, hogy az orvosok nagy részének hozzáállása kétségbeejtő és a tévedések elsődleges forrása is ebben keresendő. A másik ok a magyar EÜ. állapota.

Tóth ügye egyértelmű, de nem csak az övé. Ez amolyan EÜ-s Zuschlag ügy. Itt azonban nem a magyarok bűnbakja. Védik, ami helyes is. Ám várjuk ki a végét még.

Másfelől azt is érdemes végiggondolni, hogy Lengyelországban azért van orvoshiány jelenleg, mert a legtöbb orvos kivándorolt. Az Angliában munkálkodó orvosok csaknem fele külföldi! Bár szigetországi emberek idegenekkel szembeni türelme nem kicsi, valószínűleg elindul egyfajta boszorkányüldözés is majd a kelet-európai orvosok ellen.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia orvos szeged zuschlag egészségügy orvoslás tóth dr. szte patológus

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr42677222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása