HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Vona Gábor édesapja kőműves

2008.10.04. 14:43 Portal[x]Mind

Igen, szabadkőműves. Mármint ez jutott eszembe, pedig nem erről van szó. Mindenesetre Vona szellemileg és "a mestersége tudásában" akár az is lehetne. Vona építkezésről beszél (ez is stimmel), ám a jó kőműves akkor is erről beszél, amikor néhány téglát (ha támfalról is van szó) ki is kell emelni, hogy tovább épüljön a szer(k/v)ezet.

A Magyar Gárdában főkapitány-váltás volt, miután Dósa István, a korábbi főkapitány lemondott. A Gárdáról szinte minden magyar ember hallott már és ha valaki kicsit beleássa magát a témába, akkor indirekt módon eljut a magyar politika mocsarába, ingoványába. Két interjút szeretnék ajánlani, az egyik a volt főkapitánnyal készült, a másik pedig Vona Gáborral.

Minden szervezetnek meg kell küzdenie azokkal az akadályokkal, amik egy szervezet alapítását, majd felfutását, utána megmaradását szolgálják. A Gárdáról viszont több a dezinformáció mint a hiteles tény. Mindkét oldalról, teszem hozzá.

Számomra is van még sok sötét folt e témában, de odáig már eljutottam, hogy van

Jobbik, ami egy párt
Magyar Gárda Egyesület, ami egy civil egyesület (civil ruhában, szellemi műhelyként),
Magyar Gárda Mozgalom, ami egy mozgalom (egyenruhában és a médiából jól ismerten),
+ van a Magyar Bíróság, ami követhetetlen ez ügyben, úgyanúgy, ahogy a magyar politikai pártok is, akik meglehetősen összemosva és érthetlenül ítélik el a Gárdát.

Tudniillik egy civil egyesület ellen (amit bírósági bejegyzés véd) nem lehetne kifogása egyetlen pártnak, politikusnak, miniszternek sem. Ha igen, akkor azt a bíróság elé kell vigye. Ott pedig tisztán eldölhet a kérdés: mehet vagy sem. Ehhez képest az idő múlik, döntés nincs, politikai mocskolódás annál inkább.

Bár a Magyar Gárdát személyesen nem ismerem, tagjait sem, az összes róluk olvasott cikkek alapján az a véleményem, hogy Dósának a politikai megközelítésben igaza van. A Gárdának nagy támogatás volt a Jobbik, mára azonban a legnagyobb ellenfele lett. Igaz, a következő választás hozhat még meglepetést, ami nagyot változtathat az előbbieken. Pláne, ha a M. Bíróság továbbra sem hoz semmilyen döntést ez ügyben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr25695879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása