HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

A klónozott gyermek lelke

2008.01.29. 19:10 Portal[x]Mind

Kicsi furcsa az eredeti cikk felvetése, ám végülis értem, hogy miért ezt adták neki. Ami viszont most sem igazán befogadható számomra: a lélek fogalma. Miért sajátítja ki az Egyház ezt a fogalmat. Pontosabban miért gondolja, hogy teljes bizonyossággal állíthat erről bármit is. Ez is hit és erkölcs kérdése? Ha így nézzük minden belefér a hit kategóriájába.

A másik a paporvos. Igazán örülnék, ha a türelmetlen (és sok egyéb), otthoni gondokkal küzdő orvosok, ápolók és pedagógusok egy jelentős részét szerzetesek (esetleg) papok tennék ki, aminek okáról már írtam korábban, ám van itt valami furcsa. Van országunkban több olyan is (ismerek ilyeneket személyesen is), akiket érdekel a papság és az orvoslás is, mégsem engedik neki a kettőt egyszerre végezni. Egyesek mégis megtehetik. De ezt még értem is. Bár tudtommal a pszichiátriai munkához (papként) pápai engedély kell (bár ezt csak úgy hallomásból tudom). Az is megérne egy kis utánajárást, hogy miért van az, hogy kilépett (ill. megnősült) papok sok esetben fegyveres testületekben találnak helyet maguknak. A fegyelem, a hierarchia? Ez már más téma.

A babaklón-lélek cikk:
www.magyarkurir.hu/pview.php

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr63316829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása