HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Jézus végre időt szánt a városi kórházra

2008.04.12. 19:35 Portal[x]Mind

Április 11-én a Dunaszerdahelyi járás legnagyobb egészségügyi intézményében Szent József kórházi kápolnát szenteltek fel a városban működő egyházak képviselői.

A cikk: www.magyarkurir.hu/pview.php

Egy részt emelnék ki belőle: "Bíróczi István járási esperes, nagymegyeri plébános végezte, aki beszédében kiemelte: mostantól fogva a kórházban a segítő orvosok és nővérek mellett Jézus is jelen lesz, hogy segítségére legyen betegeknek és orvosoknak egyaránt."

A katolkus teológia és az eucharisztia, ami szerintük Jézus valódi (test és vér) jelenléte szerintem egyáltalán nem zárja ki azt, hogy Jézus előtte ne lett volna jelen a kórházban. Jóllehet nem hiszem, hogy másképp gondolta volna ezt a plébános, mégsem tartom helyesnek az ilyen és ehhez hasonló mondatokat. Ha "szépeket" beszélünk avagy a szeretetről mondunk valamit, akkor a lehető legkorrektebben kell eljárni. Manapság a nemhívő emberek többsége azért tartja lejáratott és üres szónak a szeretetet, mert nem ismerik azt, amikor annak valódi tartalmáról beszélnek.

Nemrég egy videót néztem az iraki háborúról, ahol a riportban (mert egy dokumentum film volt) megjegyezte a narrátor: "ha valaki nem biztos abban a válaszban, hogy két pont között az egyenes a legrövidebb, az menjen Irakba..." ott majd megtudja - tehetném még hozzá. Csak ennyit arról, hogy mi a tartalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr89422865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása