HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Abortusz vs. ultrahang

2008.01.15. 15:30 Portal[x]Mind

avagy 'mobil UH készülék egy kis buszban kórházról-kórházra' (pontosabban a kórházakkal szembeni utcára)

Azt mondják, hogy a mai háború azért hidegvérűbb, mert már jóval kevesebb a közelharc. Gombnyomással likvidálhatunk bárkit nagyon nagy távolságról, a megfelelő technológia mellett persze. Az más kérdés, hogy a történelem mégis úgy hozta: nem szívódott fel a közelharc. Tény az is, hogy aki nem látja közvetlen közelről az eseményeket az nem is fogja fel annak jelentőségét.

Így van ez az abortusznál is. Jogilag még nem ember (habár élveszületése után visszamenőleg az lesz), meg aztán nem is pont olyan mint egy ember, csak hasonló. Nem szól vissza, nem sörözik, mégcsak nem is babázik.

Ám néhányan felimserték annak a jelentőségét, hogy ha az embereknek közvetlen közelről is megmutatnák, hogy kit akarnak likvidálni, akkor megváltozhat a véleményük. Tapasztalatuk szerint meg is változik.

Íme a cikk: www.magyarkurir.hu/pview.php

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr94298461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása