HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Homeless foci

2008.06.17. 00:08 Portal[x]Mind

Egy új film a hajléktalanok focivilágbajnokságáról szól. Miközben mindenki rátapad az Euro2008-ra érdemes odafigyelni egy kicsit erre is. Persze nem is annyira a foci miatt (bár...).

Itt a trailer.

A magyar csapat mögött az Oltalom Egyesület áll, honlapjuk.

A hajléktalanok kapcsán fontosnak tartok leírni valamit. Sokak kérdése, hogy mit csináljon a hajléktalanokkal. Adjon pénzt, ne adjon? Ha ad piára költi, ha meg nem ad lelkiismerete fogja gyötörni. Meg ott van a többi "mihaszna" is...

A helyzet az, hogy az életüket kevesen ismerik. Legalábbis azt az érzést és életfelfogást, amelybe belekényszerülnek kevesen élik át vagy értik meg olyanok, akik maguk nem hajléktalanok. Éppen ezért furcsának hathat, de igaz, hogy egy hajléktalantól nem szabad megvonni az egyetlen reményszálat sem! Ez akár az alkohol is lehet. Nem a remény célja ez, csupán eszköz. Ettől nem fáj neki fizikailag a sebe. Ettől nem fáj lelkileg sem a seb. Ettől vészeli át a hideg téli éjszakákat (néha kivétel, sajnos, ha túlzásba viszi).

A hajléktalanokat csak egyénileg lehet megmenteni, nem közösségben. Addig azonban, amíg nem tehetünk mást, ne saját világunkat akarjuk rájuk erőltetni. (ami nem jelenti még azt, hogy az övéket hagynunk kell magunkra kényszeríteni.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr8524710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása