HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Papp Lajos

2008.07.28. 14:44 Portal[x]Mind

Papp Lajos vagyonnyilatkozata felkerült az internetre. Megannyi vélemény született vele és a nyilatkozatával kapcsolatban. Úgy érzem kötelességem nekem is beállni a sorba.

Néhány dolog, amit nem árt tudatosítani vele kapcsolatban.

1. Papp prof. itthon szerezte a pénzét, nem pedig kitanítatta az állam több 10 milliókért és utána lelépett (mint sokan, akiket ma istenítenek).

2. Létrehozott egy európai szinvonalú, sőt(!) annál korszerűbb szívcentrumot. Ami munka és küzdelem e mögött van, azt úgy is csak az érti, aki hasonlóban részt vett már.

3. Számtalan esetet ismerek, amikor nem fogadott el hálapénzt. Azon esetekben, ahol igen (és ezt be is vallja), azt egy számlára lehetett befizetni névvel vagy név nélkül. Talán nem kell külön kiemelnem, hogy kinél igen és kinél nem. Már ha csak ezt tette volna megvédem! (a hálapénz, ahogy nálunk van és már korábban írtam, modernkori mészárlás!).

4. Saját maga is bevallott több dolgot, pl. a családját elhanyagolja, a betegek miatt. Aki volt már a "kezei alatt", az ezt csak megerősíteni tudja.

5. Kiment Irakba és politizál. Igen, mindkettő forró talaj, amit nagyon sokféle módon lehet értékelni. Az elsőnek a történetét azonban eléggé részletesen ismerem és ha veszi valaki a fáradságot és utánanéz, akkor egyet kell értsen vele. Egyszerre nevezhető bolondnak és hősnek, de mindenképpen a jó ügyért állt ki.

A politika meg politika, szintén azt tudom erre írni, hogy aki hasonló cipőben jár (vezető, igazgató stb.) az tudja, hogy másképp nem érhet el semmit. Vagy behódolsz vagy harcolsz.

Tudnám folytatni a sort, írhatnék sokat és lenne köztük NEGATÍV is, ami ráadásul saját úm. "élményem" vele kapcsolatban. Ám összességében egy olyan emberrel van dolgunk, aki mert jó lenni, mert őszinte lenni a nagy magyar mocsokban. Nem véletlen, hogy sokan kritizálják, sokan irigyek rá. Mindemellett is egy ember, de éppen ezért méltatlan, ha valaki alaptalanul összehord mindent vele kapcsolatban.
 

1 komment

Címkék: orvos vagyon szívcentrum vagyonnyilatkozat papp szívgyógyász

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr30589389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarr Erika 2008.07.29. 19:09:27

Kedves Barátom, Papp Professzor! A Golgotát végigjárva többször ajánlottam fel neked a kereszthordozás közösségét, mint lelki és szakrális szimbiózist. Azt mondtad: - Minden kegyelem.
Te vagy számomra a bölcsesség, a példakép morálból és jóságból, tisztességből és áldozatos szeretetből.
Tudom, minden műtéted előtt és után együtt imádkoztál a betegeiddel...Nem ismerek Hozzád hasonló gyógyítót ebben az országban...Hát ezért ütnek, vernek, ostoroznak irigyeid..., az ostobák és megvezetettek...de Te bölcs vagy, testeden-lelkeden a stigmákkal edzetté, keménnyé váltál, mert a igazság lelkesít, és mindketten tudjuk, hogy az igazságot nehéz elviselnie mindazoknak, akik nem képesek ekkora teherviselére, áldozathozatalra. Önzők és irigyek,mert soha semmiről nem mondtak le embertáraikért. De Te nem vagy áldozat. Oly sokan szeretünk, hogy a gyűlölség megsemmisül e Szeretet láttán. Köszönjük, hogy vagy, hogy jó vagy és soha nem bántottál meg senkit...tűrtél és elviseltél....verést, bántást, lelki terrort, aljas vádakat. Soha nem forraltál bosszút, nem vágytál elégtételre. A kegyelem ma is működő megnyilvánulása tiszta forrás lelkünknek. Olyan különös ajndék, melyet csak a kiváltságosok látnak...olyan, mint egy angyal, vagy mint Jézus arca... "Ha ellenségedet erővel győzöd le, az ellenségeskedést gyűlöletté fokozod. Ha szeretettel győzöd meg, nincs további következménye". Kínai közmondás.
Megmentett betegeid nevében is köszönöm áldozatos életedet, bátorságodat, kiállásodat, alázatos szolgálatodat. Áldjon meg az Isten!
süti beállítások módosítása