HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Hit és a pszichiátriai betegségek kapcsolata

2008.01.06. 00:17 Portal[x]Mind

"Sokaknál a vallásos aktivitás változik az életkor előrehaladtával. Egy új tanulmány azt tárja fel, hogyan befolyásolja mindez az egészségi állapotunkat."

Állítólag a hívő (v. inkább vallásos) nők kevésbé lesznek pszichésen betegek mint a szintén vallásos férfiak. Sőt fordított arány áll fenn köztük.
Az okok összetettek lehetnek. Nekem elsősorban a katolikus egyház "elnőiesedése" az, ami beugrott. Ezt bizonyítani nehéz, de a gyakorlatban látni. Nemcsak a nők számbeli fölényét jelenti ez a hívők körében, hanem a hatásukat is a férfi egyházi személyeken. (lsd. pl. csipkés karingek...) Ez persze csupán egy ok azok közül, amelyek megnehezítik a férfiak kibontakozását az egyházban.
Én mindenestre azt gondolom -ahogy a logoterápiában is-, hogy az életük értelmét nem találják ezek a férfiak. Hasonló figyelhető ugyanis meg a leszerelt katonákon és a nőtlenül élő középkorú, időskorú férfiak sokaságán is.

a cikk:
medipress.hu/index.php

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr3286484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása