HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Népszavazás

2008.02.01. 11:15 Portal[x]Mind

Továbbra is két (+1) pártpolitikától mentes szempontra hívnám fel a figyelmet.

1. A vizitdíj, napidíj kérdésében történt szavazás csak jövő évtől (2009. január 1.l) kötelezi a kormányt. Addig minden maradhat a régi.

2. A szavazás eredménye 3 évre kötelezi a kormányt. (2011-ig) Utána vagy újra szavazni van lehetőség vagy visszatérhet a régi rendszer.

3. A kérdésekről pedig egy személyes negatív tapasztalat: már az előző szavazásoknál: Nato, magyar állampolgárság stb.) is felmerült bennem a kérdések rossz megfogalmazása. Nem a pontatlanságukról van szó, hanem a következőről: már most is találkoztam emberekkel, akik nemmel ill. igennel akarnak szavazni, de éppen az ellentétest jelölték volna be. Miért? Mert nem olvassák végig, izgulnak a fülkében vagy más okból, de csak ennyit olvastak még a kiküldött értesítőről is: Egyetért-e...vizitdíj -> ha nem, akkor NEM. Pedig éppen IGENnel kelllene válaszolnia, hiszen a kérdés negatívan lett megfogalmazva. És fordítva, aki egyetért az nemmel kell szavazzon.

(az meg már csak hab a tortán, hogy az elmúlt szavazás alkalmával a pártoknak hol több, hol kevesebb hely jutott a papíron, attól függően, hogy milyen volt a jelölt neve és hány párt támogatta.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr46320702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása