HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

A világháborús bomba

2008.08.01. 10:38 Portal[x]Mind

Bár a megkésett hiradások már helyesen, a gyorsak (így a korábban megjelentek) még amerikai 500LB-s GP (General-Purpose), azaz általános célú, pusztító, romboló bombáról számoltak be.

A tűzserészek nyilatkozata szerint itt egy SB 1000-es bombáról van szó (lsd. kép)

Amint azt tudni lehet: az aknahatású bombatestben nem volt gyújtószerkezet.

A bombatípusokról és a bombázásokról.
Vasútakra és gyártelepekre főleg rombolóbombákat, olajipari létesítmények ellen gyújtóbombákat, repülőterekre repeszbombákat dobtak le. Az említett aknahatású rombolóbomba a legnagyobbak közül való. (1 tonna, 3/4-e robbanóanyag) Szomorú tény, hogy A 15. amerikai légi hadsereg repülői 26 422 tonna bombát dobtak le magyarországi célokra! Rengetegen haltak meg ez alatt, ami egyrészt azért történt, mert az amerikaik nemegyszer "vaktában" dobták le a bombákat, másrészt a magyar légvédelem rendkívül hiányos volt. Mivel német légi támadás nem történt, ezért német típusú és általuk gyártott bombákat csak szállított vagy tárolt formában találhatunk, ezek többsége hatástalanított állapotban lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: bomba világháború tűzszerész

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr37595686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása