HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Fogamzásgátlás

2007.10.11. 22:45 Portal[x]Mind

Mi a probléma?
Olvasni lehet a fogamzásgátlókról sok riasztó dolgot. Például, hogy mennyire nem ismerjük még a távlati hatásait, mellékhatásait. Ám, ha elhisszük, hogy Antarktisz nemcsak egy fehér folt a térképen, hanem valóság a javából, akkor beláthatjuk, hogy nemcsak ez a probléma. (ha valaki ezt nem érteni, meditáljon rajta ;)

Apácák a pácban
Hiteles forrásból hallottam, ám sajnos a forrást megjelölni nem tudom, hogy még a katolikus egyház is engedélyezte apácáknak fogamzásgátlók szedését olyan területen, ahol, sajnálatos módon, nem volt ritka, hogy szerzetesnőket erőszakoltak meg. Nagy valószínűség szerint nem esemény utáni tablettákról volt szó, ez még egy erőszak következtében fogant emberke esetében is súlyos bűn lenne a keresztény etika szempontjából. (ha valaki tud erre forrást az írja meg mindenképp)


Alaptézis
Az alábbi cikk (blogbejegyzés) nagyszerűen bemutatja, hogy a fogamzásgátlásnak bizony nemcsak etikai kérdésekkel kell szembenézzen. Ahogy azt is jól bemutatja, hogy a gazdagok nem más gazdagokból, hanem szegény és rászorult emberekből válnak még gazdagabbá.

http://tetrahid.blogspot.com/2007/10/az-esemny-utni-tabletta-mtosza.html

Katolikus nézőpont:
" Az abortusz terjesztése érdekében mérhetetlen nagy összegeket fektettek be és költenek ma is azért, hogy olyan készítményeket állítsanak elő, melyek orvosi beavatkozás nélkül is megölik a magzatot az anyaméhben. Ezen a ponton, úgy tűnik, az egész tudományos kutatás szinte kizárólag arra irányul, hogy egyre egyszerűbb és hatékonyabb készítményeket találjanak az élet ellen, s ugyanakkor az abortuszt kivonják mindenféle társadalmi ellenőrzés és felelősség alól." EVANGELIUM VITAE 13.

Szólj hozzá!

Címkék: fogamzásgátlás

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr85193876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása