HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Színház a kórházban

2007.11.08. 15:58 Portal[x]Mind

Nem, nem szószerint értem. Egy döbbenetes, ám mégis egy köztudatban szinte jelen nem lévő dologra szeretném felhívni a figyelmet.

Egy megtörtént eset: X páciens hasnyálmirigy-rákban szenved. Hány, kacsába vizel. A szomszéd ágyon ülő beteg mindeközben bámulja, mert jobb dolga úgy sincs. Még jobb: a szemközti ágyon fekvő néni hozzátartozóinak már van jobb dolga, de kifogytak a szóból meg különben is: ilyet nem látni minden áldott nap.

Jobbik eset, ha bejön a nővér és megkéri a hozzátartózókat, hogy egy pár percre menjenek ki. (mérheti stopperral, hogy bezzeg nekik lassabban megy a ... otthon).
A többi ugyanaz.

Magyarországon a legalapvetőbb intimszférát sem hajlandók a kórházakban kialakítani. Pedig mi kell ehhez? Egy függöny. Még akkor is, ha szakadt és ronda és és és.

A közelmúltban beszélgettem egy magyar kórház sebészeti osztályának orvosával, aki indiai származású. Dolgozott Indiában, Angliában és, ha jól emlékszem, Olaszországban. Azt mondta, hogy sehol nem hallott még arról, hogy ne lett volna legalább egy függöny egy kórteremben. Egyszerűen nem érti a dolgot.

És én sem értem. Ez nem MRI meg nem tudom én milyen drága készülék, hanem egy darab anyag. Az ember legalabvetőbb jogai sérülnek, nem is beszélve a méltóságáról!

Szólj hozzá!

Címkék: függöny kórterem méltóság

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr88222500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása