HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Te szent ég!

2008.09.25. 13:44 Portal[x]Mind

A filmbéli kaltenthali apácák - fotó: daserste.de

Ha egy film apácákról szól biztos lesz némi biztos közönsége. A jelenleg az M1-en futó filmsorozat határozottan egy laza délutáni koktélra hasonlít, egy csöppnyi Erős Pistával.

Első pillantásra egy tipikus német filmsorozat elemei tünnek fel előttünk. Persze, hiszen német! :) Gondolhatunk a Schwarzwald-klinikára, ami azért jó példa, mert Németországban szeretnek úgy bemutatni az átlagembernek érdekesnek és az átlagostól eltérő életet élő embereket, hogy azt leöntik egy kis mázzal, megőrizve persze a precizséget és azt, hogy ne legyen túlságosan "buta".

"dr." Wöller - fotó: daserste.de

A Te szent ég! sem különbözik döntően a jelenleg ismert német filmsorozatoktól, mégis van benne valami, amit ha valaki nem mélyed el benne nem is vesz észre: a színészi játékot. Ha valaki legalább néhány részt végigkövetett annak a filmbéli polgármester alakja Wöller biztosan elnyerte a tetszését. Talán dr. Housera lehetne csak hasonlítani. Főleg, mert ellenszenves, idióta, anyagias és cinikus ésésés... És mégis kedvelnivaló.

Félreértés ne essék. A film kevésbé szakmai mint mondjuk a dr. House. Néhány dologtól eltekintve, sok vonás még így is hiteles, ami az apácák életét illeti. Ezenfelül nincs benne a tipikus szappanstílus sem, hogy mindenki mindenkivel találkozik, összevesz, rokona és így tovább. Konzekvens és humoros. Don Matteo, Dowling atya, részben a Hetedik mennyország és ez a filmsorozat az, ami mutat valamit egy keresztény ember, keresztény hivatásából. Főleg olyanoknak, akik nem ismerik ezt vagy az agnosztikus és ateista, pozitivista, materialista stb. folyatassam? :P világ által elferdített módon ismerték csak ezt.

Ajánlom, nemcsak jó, érdemes is nézni!

Szólj hozzá!

Címkék: film vallás hit apáca szerzetes lelkigondozás

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr28681009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása