HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Magyarország Grúziának szállít fegyvereket?

2008.08.15. 11:53 Portal[x]Mind

A Právo című cseh lap szerdán orosz forrásokra hivatkozva írt arról, hogy Magyarország 66 páncélozott szállítójárművet szállított a grúz hadseregnek. A cseh lapban szereplő adatok eredetileg a Komszomolszkaja Pravda című moszkvai lapban jelentek meg. Eszerint Magyarország 66 páncélozott csapatszállító járművet, 1186 automata fegyvert, 44 golyószórót, 600 gránátvetőhöz való lövedéket, egyéb lövedékeket, valamint 5000 füstgránátot szállított. - forrás: FN.hu

Ezt cáfolta Daróczi Dávid kormányszóvivő és Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője is. 

Azért az előbbi cikkben olvasható cáfolat kissé ferdít. Egyrészt mindenki, aki egy picit is tájékozott honvédelmi kérdésekben tudja, hogy Horvátországnak is adtunk el fegyvereket (hol pénzért, hol nem), ráadásul megkerülve a nemzetközi szervezeteket! Aztán NATO feladatkörben az afgán nemzeti hadseregnek is.

Találtam egy cikket, ahol szerencsére meg is előztek ennek megemlítésében.

Úgy gondolom azonban, hogy NATO, Európa és az USA érdeke, így külön-külön is, a grúziai helyzet megoldása és a konfliktust (háborút) megelőző állapothoz hasonló helyzet visszaállítása. Miért? Ez eléggé öszetett, de vajon nincs-e köze az előző "poszt"omhoz?

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország cseh háború pénz fegyverek grúzia honvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr60617067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása