HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Blog: Begins

2007.09.15. 22:35 Portal[x]Mind

Nemrégiben változott meg a véleményem a blogokról. Ez elsősorban annak tudható be, hogy tudományos téren is találkoztam egy-két nagyszerű példával.

Sok orvosi és humánbiológiai oldalt figyelek, amelyek naprakészek és hitelesek. Egy dolog azonban sokszor eszembe jut az olvasásuk alatt. A filozófus, teológus (morálteológus), etikus stb. sokszor nincs képben a biológia és az orvostudomány területén, ezért szamárságokat írnak, mondanak. Ám az orvosokra is igaz, hogy az etikát egy nagyon ellaposodott és közhelyszerű értelemben használják fel.

Régóta az a célom, hogy mindkét területen a lehető legfelkészültebb legyek, hogy ez a két terület ne szeparálódjon el egymástól. A természettudományok eszközöket adnak a kezünkbe, de használni nem tanítják meg azokat, legalábbis nem beszélnek arról, hogyan kell azt helyesen használni, mivel arról sem tudnak mi a helyes és mi nem.

A teológus professzorok körében sokszor transzcendens magyarázatokat hallottam biológiai témákban, ami nem tartottam helyesnek. Közben az orvosi egyetemen is hallgatva előadásokat döbbenetesen hallgattam az etika teljesen helytelen értelmezését, annak gyakorlati oldalát is beleértve.

A világot megváltani nem fogom, de a világ ezen részletén jobbítani szeretnék, másokkal együtt. Úgy gondolom erre jó egy blog és úgy általában az internet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr95166464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása