HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Medalp, egészség-ügyünk a neten

2007.12.23. 00:57 Portal[x]Mind











Nem találtam jobb címet neki, azonban régóta gondolkodtam azon, hogy miért kell még mindig papírokat (leleteket) gyüjtögessek, másrészről miért nyúlja le az orvosom a röntgenképeimet (amik utána el is veszhetnek, mert tudok ilyenről). Miért kell megbízhatatlan forrásokból információt szerezzek a betegségemmel, rehabilitációmmal kapcsolatban.

A lényeg tehát, hogy a neten ne csak banki dolgokat intézhessünk, hanem egészségügyi dolgokat is. Persze nem a vérmintát fogjuk online beküldeni, de nézzük csak mit is kínál:

- régi leleteink, felvételeink (képalkotó eljárásoké), receptek egy helyen, egy saját lapon a neten megtalálhatók, megnézhetők, nyomtathatók stb.
- a betegségünkről szóló tájékoztatók, papírok, melyeket alá kell írni műtét előtt, után stb.
- dátumok, határidők, vizitek... magyarul mikor kell beszedni a gyógyszert, mikorra kell visszamenni kezelésre stb.

és egyéb nyalánkságok.

A rendszer még nincs kész (és nem is magyar, ugyhogy ne keressük saját adatainkat benne ;), ám az ötlet és persze az, hogy meg is valósítják nagyszerű.

A rendszer neve medtalp:
www.medalp.com/de/news/news/

A medtalp bemutatkozása (német!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr10272935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása