HTML

PortalMind

hitről, orvoslásról és háborúról.

Linkblog

Felhívás! az EU képviselők egyenek policiklusos aromás szénhidrogéneket!

2008.09.04. 22:34 Portal[x]Mind

Hegyi Gyula Európai Parlamenti képviselő honlapja nemcsak azért érdekes, mert vörös csillagok úsznak a feje mellett, hanem mert döbbenetes dologra hívta fel a figyelmemet. A honlapján ez szerepel:

"üdvözöltem, hogy a rendeletbe végül nem került bele a jobboldali és a liberális képviselők által korábban megszavazott javaslat, miszerint a hétköznapi termékekre ne kelljen ráírni, hogy az rákkeltő vagy egyéb módon súlyosan egészségkárosító, ha az anyagot egy cég 1 tonnánál kisebb mennyiségben gyártja vagy forgalmazza."

Számomra felfoghatatlan, hogy egyáltalán az ilyen kérdésként felmerülhet. Döbbenetes vagy sem annyi termék van forgalomban az EU-ban (és megannyi import áru), hogy józan ésszel felfoghatatlan, hogyan lehet mindegyiket ellenőrizni. Nos?

Sehogy. Ahogy nem minden egyes terméket vizsgálnak meg, úgy az is igaz, hogy pl. minden rúzs fajtát bevizsgálnak. Arról nem is szólva, hogy a viszgálatok is specifikusak. Nem vizsgálják meg minden rákkeltő anyagra nézve, arról nem is beszélve, hogy előzsör el kell jutni odáig, hogy kimondják valamiről: rákkeltő, egészségkárosító stb. Ez ugyanis nem kis feladat és felelősség.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp eu rák európa képviselő egészségügy orvoslás hegyi rákkeltő

A bejegyzés trackback címe:

https://medeq.blog.hu/api/trackback/id/tr93648989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása